Bisnes Paling Mudah Ketika Covid

by Nurul Ain

Penularan wabak covid 19 menyebabkan terlalu ramai yang hilang punca pendapatan.

Namun, komitmen yang ada memaksa kita semua untuk terus bangkit dan mencari peluang untuk jana pendapatan bagi menampung kos sara hidup.

Persoalannya, apakah peluang yang terbaik untuk kita pilih untuk jana pendapatan?

Bisnes Online Ketika PKP Sangat Mudah

Kalau tanya Ain, Ain akan cakap BISNES ONLINE sebab semuanya boleh diuruskan di hujung jari sahaja.

Tapi, nak bisnes online nak jual apa?

Kadang-kadang buntu kan, tak tau bisnes apa yang terbaik untuk kita buat.

Okay, ingat tak Projek jana income iaitu projek “From the Lab by Dr Forrest” yang ain ada cakap sebelum ni? Ingat kan.

Jadi, projek From the Lab by Dr Forest ni adalah mensasarkan produk yang berasaskan KESIHATAN. 

Sangat mudah sebab semuanya sudah tersedia, bahan marketing, group coaching dan bisnes ni boleh dijalankan 100% online. (Ni nanti Ain share lebih details dekat next entry!)

So, kenapa produk kesihatan yang menjadi pilihan? Kerana kesihatan adalah nikmat yang tidak dapat dijual beli. Walau kita kaya macam mana pon, tapi kalau sakit, hilang nikmat paling besar yang Allah bagi.

Tambahan pula jika produk itu diyakini selamat dan berkesan. Okay, now ain nak reveal produk yang digunakan untuk projek ni adalah produk SHAKLEE ! ❤️

Keberkesanan produk Shaklee by Dr Forrest ni memang tidak dapat disangkal lagi. Terlalu banyak testimoni positif daripada pelanggan setia Shaklee. Mostly kalau dah consume produk ini, mereka akan terus setia kerana dapat rasa sendiri Shaklee effect tu.

Kekuatan produk Shaklee by Dr Forrest adalah semua produknya melalui kajian saintifik oleh saintis-saintis hebat seperti Dr Forrest, Dr Yasuhiko Kojima, Dr Elizabeth Blackburn, Dr Gladys Block dan ramai lagi.

Untuk makluman juga semenjak PKP dilaksanakan,  sales produk Shaklee by Dr Forrest meningkat berkali ganda berbanding sebelum PKP.

Bonus SID Shaklee meningkat secara drastik kerana demand produk yang tersangat tinggi.

Ye, percayalah. Ain tak nak bagi contoh orang lain, Ain ambil contoh ain sendiri, sales Ain buat bisnes Shaklee by Dr Forrest ni, sentiasa meningkat setiap bulan. Terbaru bulan lepas, sales Ain alhamdulillah mencecah RM43 ribu ringgit.

Ya Allah, dalam orang lain terkesan teruk pendapatan dek kerana Covid ini, tapi sales kami yang buat projek FTL ni tetap meningkat saban hari.

Bonus Ain juga sentiasa meningkat setiap bulan. Boleh tengok di dalam poster ini, bonus Ain utk bulan lepas.

Oh ya, mesti tertanya-tanya kan, untuk Ain dapat sales ni mesti Ain pulun kerja habis-habisan ni. Mampu ke nak buat sebagai side income?

Meh sini ain nak bagitau, untuk makluman juga, Ain sekarang masih bekerja sepenuh masa sebagai pensyarah engineering di sebuah universiti swasta.

So, bila Ain boleh buat bisnes ni sebagai side income, pada masa yang sama bekerja sepenuh masa juga. Maksudnya tu apa? Maksudnya projek FTL by Dr Forrest ni memang mudah.

Bisnes yang boleh dibuat 100% secara online.

Sebab kita hanya perlu submit order terus dari website dan HQ akan post direct ke alamat customer kita.

Haaaa menarik kan projek FTL by Dr Forrest ni❤️ Okayy, ada lagi yang ain nak cerita. Tunggu my next entry ye semua 🙂

Nak join Terus?? Dialu-alukan. Boleh contact ain utk daftar sekarang.

Nurul Ain Ibrahim,

Shaklee Business Leader.

Anda mungkin berminat

Leave a Comment